Greenport Logistics

 

Nieuwe Trailers voor Greenport Logistics

Met de investering in een aantal trailers gaat Greenport Logistics het eigen logistieke sierteeltnetwerk verder uitbouwen. De nieuwe trailers zullen worden ingezet om de verbindingen tussen de vestigingen van het netwerk te optimaliseren. Inmiddels is Greenport Logistics ook actief met een box op veiling Rhein Maas.

Greenport Logistics ziet grote perspectieven in de Duitse markt. Erik de Vries van het netwerk constateert dat er sinds de start een forse groei is geboekt. "We organiseren inmiddels dagelijks pendelverkeer tussen het Duitse kwekersgebied rondom Kevelaer en de exporteurs in het Westland en Aalsmeer. Bovendien faciliteren we de aanvoer van Duitse kwekers aan de veiling in Nederland. Schiffer en Mercuur verzorgen rondom Rhein Maas de aan- en afvoer, Greenport Logistics voert de regie over deze productstromen.&quo

>> Lees verder

Rotra Forwarding

Van een typische transportonderneming heeft familiebedrijf Rotra zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een logistiek dienstverlener. De diensten bestaan uit wereldwijde expeditie door de lucht, over zee en over land plus warehousing, Value Added Services en Supply Chain Management. Van februari 2001 tot juli 2005 wordt Rotra geleid door Erik de Vries.


Professionaliseringsslag

De belangrijkste opgave in deze periode was het maken van een professionaliseringsslag over de volle breedte van het bedrijf: procestechnisch, verkooptechnisch en organisatorisch.

Samen met de implementatie van een nieuw automatiseringssysteem wordt de werkwijze van het workflowmanagement geïntroduceerd. Intern is voortdurend gewerkt aan verlaging van de directe kosten, terwijl extern het internationale groupagenetwerk wordt uitgebreid.

Daarnaast zijn logistieke concepten uitgewerkt op het gebied van healthcare, fietsenlogistiek en de containeroverslag op inland-terminals.


Technische achievements

Onder leiding van Erik de Vries voert Rotra diverse technische vernieuwingen in:

  • de implementatie van een Transport Management Systeem, invoering van boordcomputers en de optimalisatie van de administratieve organisatie.
  • het ontwerp en de ontwikkeling van een volautomatisch fietsenmagazijn. Op 30 juli 2004 sluit Rotra een contract met een gerenommeerde Nederlandse fietsenproducent voor de automatische opslag en distributie van fietsen. De contractduur is 10 jaar.


Commerciële verbeteringen

Met Erik de Vries als directeur realiseert Rotra ook een aantal verbeteringen op commercieel gebied:

  • de uitbreiding van het internationale groupagenetwerk door in juli 2003 franchisenemer te worden van CargoLine. CargoLine behoort tot de top 4 van systeemnetwerken in Duitsland. Samen met Labatra uit Polen en Gillemot uit België behoorde Rotra tot de eerste buitenlandse franchisenemers.
  • het verzorgen van het intercompany verkeer van een Amerikaanse toeleverancier voor de papierindustrie (vanaf augustus 2002). Het betreft transport tussen fabrieken en warehouses in alle Westeuropese landen.
  • het verzorgen van het röntgenarchief en medisch archief van meerdere ziekenhuizen. Daarnaast faciliteert Rotra de (steriele) opslag van medische hulpmiddelen.Een greep uit mijn werkervaring

Kalf Trans

Kalf Trans BV werd opgericht in 1936 en had vestigingen in Zaandam en Merchtem (België). Qua vervoer richtte het bedrijf zich met name op de Benelux en het Verenigd Koninkrijk. In 1996 heeft Kalf via een activa/passiva-transactie personeel en huurcontracten overgenomen van Miller CV, onderdeel van de Makro. Met deze outsourcing van het Makro-magazijn werd Kalf in één stap logistiek dienstverlener. In 2000 is Kalf met al haar werkmaatschappijen overgenomen door Fiege, een grote Duitse logistieke onderneming.


Algemeen Directeur

Naast de dagelijkse leiding is Erik de Vries van januari 1999 tot november 2000 nauw betrokken bij de voorbereiding tot verkoop van 1

>> Lees verder