Greenport Logistics

 

Nieuwe Trailers voor Greenport Logistics

Met de investering in een aantal trailers gaat Greenport Logistics het eigen logistieke sierteeltnetwerk verder uitbouwen. De nieuwe trailers zullen worden ingezet om de verbindingen tussen de vestigingen van het netwerk te optimaliseren. Inmiddels is Greenport Logistics ook actief met een box op veiling Rhein Maas.

Greenport Logistics ziet grote perspectieven in de Duitse markt. Erik de Vries van het netwerk constateert dat er sinds de start een forse groei is geboekt. "We organiseren inmiddels dagelijks pendelverkeer tussen het Duitse kwekersgebied rondom Kevelaer en de exporteurs in het Westland en Aalsmeer. Bovendien faciliteren we de aanvoer van Duitse kwekers aan de veiling in Nederland. Schiffer en Mercuur verzorgen rondom Rhein Maas de aan- en afvoer, Greenport Logistics voert de regie over deze productstromen.&quo

>> Lees verder

DailyFresh Logistics

DailyFresh Logistics (DFL) is gespecialiseerd in de logistiek van groenten & fruit. Het bedrijf werd in 1998 opgericht als joint venture van Visbeen, Post Kogeko en Norfolkline. Ruim 60% van het Nederlandse exportvolume van groenten en fruit naar het Verenigd Koninkrijk wordt vervoerd door DFL, waar Erik de Vries in de periode juli 2005 tot juli 2009 actief is als managing director.


Europees versnetwerk

DailyFresh’ ambitie was het ontwikkelen van een Europees versnetwerk voor groenten en fruit. Het strategische plan om dit te verwezenlijken is door Erik de Vries uitgewerkt en uitgerold. Onder zijn leiding opent DFL in oktober 2006 een tweede consolidatiecentrum in Duinkerken. Om grip te krijgen op de Duitse distributie worden eind 2008 de activiteiten van In ‘t Veen overgenomen en opent DFL begin 2009 een consolidatiecentrum in Venlo.


Multimodale oplossingen

DFL heeft een prominente rol gespeeld in het zoeken naar multimodale oplossingen. Bijdragen in projecten als ‘Fresh Corridor’ en ‘Greenrail’ zijn daar voorbeelden van. In het voorjaar van 2009 is DFL een shortsea route gestart tussen Agadir (Marokko) en Duinkerken. In april 2009 is er een proefvaart tussen Almeria (Spanje) en Duinkerken uitgevoerd, wat mogelijk gaat leiden tot twee afvaarten per week vanaf november.


De omzet van DailyFresh Logistics is in de jaren 2005 t/m 2008 gestegen met meer dan 70%.
Een greep uit mijn werkervaring

Mill-Yard Management

Mill Yard Management is momenteel bezig met het voorbereiden van de realisatie van een vestiging/vertegenwoordiging in Venlo/Herongen, als onderdeel van het landelijk dekkend sierteeltnetwerk. De opdracht betreft marktonderzoek en de opbouw van een logistiek netwerk.>> Lees verder