Greenport Logistics

 

Nieuwe Trailers voor Greenport Logistics

Met de investering in een aantal trailers gaat Greenport Logistics het eigen logistieke sierteeltnetwerk verder uitbouwen. De nieuwe trailers zullen worden ingezet om de verbindingen tussen de vestigingen van het netwerk te optimaliseren. Inmiddels is Greenport Logistics ook actief met een box op veiling Rhein Maas.

Greenport Logistics ziet grote perspectieven in de Duitse markt. Erik de Vries van het netwerk constateert dat er sinds de start een forse groei is geboekt. "We organiseren inmiddels dagelijks pendelverkeer tussen het Duitse kwekersgebied rondom Kevelaer en de exporteurs in het Westland en Aalsmeer. Bovendien faciliteren we de aanvoer van Duitse kwekers aan de veiling in Nederland. Schiffer en Mercuur verzorgen rondom Rhein Maas de aan- en afvoer, Greenport Logistics voert de regie over deze productstromen.&quo

>> Lees verder

Kalf Trans

Kalf Trans BV werd opgericht in 1936 en had vestigingen in Zaandam en Merchtem (België). Qua vervoer richtte het bedrijf zich met name op de Benelux en het Verenigd Koninkrijk. In 1996 heeft Kalf via een activa/passiva-transactie personeel en huurcontracten overgenomen van Miller CV, onderdeel van de Makro. Met deze outsourcing van het Makro-magazijn werd Kalf in één stap logistiek dienstverlener. In 2000 is Kalf met al haar werkmaatschappijen overgenomen door Fiege, een grote Duitse logistieke onderneming.


Algemeen Directeur

Naast de dagelijkse leiding is Erik de Vries van januari 1999 tot november 2000 nauw betrokken bij de voorbereiding tot verkoop van 100% van de aandelen aan Fiege. Dit proces heeft ruim een jaar geduurd, in nauwe samenwerking met Price Waterhouse Coopers Corporate Finance.


Operationeel Directeur

Van januari tot december 1998 heeft Erik de Vries niet alleen de verantwoordelijkheid over de stafafdelingen Controlling, Automatisering en de Administratie, maar ook over de operationele afdelingen van Kalf Trans en Kalf Logistic Services.


Financial Controller

Erik de Vries verzorgt in de periode juli 1996 tot november 1997 het opvolgen van de afspraken rondom de outsourcing van de logistieke afdeling van Miller CV, de start van Kalf Logistic Services BV. Daarbij hoort het omzetten van contracten, opstellen van het functioneel budget en opzetten van een Management Informatie Systeem, plus een begroting voor Kalf Logistic Services.

Daarnaast voert Erik de Vries verbetertrajecten door op het gebied van (interne) logistiek en automatisering, zoals de toepassing van RFID-scanning en de oriëntatie op nieuwe Warehouse Management Systemen (WMS).

Andere topics waar Erik de Vries zich mee bezighoudt zijn de efficiencyverbetering binnen Kalf Trans, de verlaging van de openstaande debiteuren, de verhoging facturatiesnelheid en algemene procesverbeteringen.
Een greep uit mijn werkervaring

Overige managementervaring

Fokker Aerostructures (Stork)

Bij Fokker Aerostructures BV (Stork) is Erik de Vries werkzaam als Financial Controller (van maart tot juli 1996.) Zijn eerste verantwoordelijkheid bestaat uit het ontvlechten van de boedel uit de gefailleerde onderneming Fokker Aircraft BV.


Fokker Aircraft

Bij Fokker Aircraft vervult Erik de Vries verschillende functies (van oktober 1991 tot maart 1996):

  • Financial Controller van het Eindlijnenbedrijf Schiphol
  • Deelnemer in de "Zentrale Nachwuchsgruppe", het Corporate Young Manager Programme van Daimler-Benz Aerospace.
    >> Lees verder