Greenport Logistics

 

Nieuwe Trailers voor Greenport Logistics

Met de investering in een aantal trailers gaat Greenport Logistics het eigen logistieke sierteeltnetwerk verder uitbouwen. De nieuwe trailers zullen worden ingezet om de verbindingen tussen de vestigingen van het netwerk te optimaliseren. Inmiddels is Greenport Logistics ook actief met een box op veiling Rhein Maas.

Greenport Logistics ziet grote perspectieven in de Duitse markt. Erik de Vries van het netwerk constateert dat er sinds de start een forse groei is geboekt. "We organiseren inmiddels dagelijks pendelverkeer tussen het Duitse kwekersgebied rondom Kevelaer en de exporteurs in het Westland en Aalsmeer. Bovendien faciliteren we de aanvoer van Duitse kwekers aan de veiling in Nederland. Schiffer en Mercuur verzorgen rondom Rhein Maas de aan- en afvoer, Greenport Logistics voert de regie over deze productstromen.&quo

>> Lees verder

Greenport Logistics

 

Nieuwe Trailers voor Greenport Logistics

Met de investering in een aantal trailers gaat Greenport Logistics het eigen logistieke sierteeltnetwerk verder uitbouwen. De nieuwe trailers zullen worden ingezet om de verbindingen tussen de vestigingen van het netwerk te optimaliseren. Inmiddels is Greenport Logistics ook actief met een box op veiling Rhein Maas.

Greenport Logistics ziet grote perspectieven in de Duitse markt. Erik de Vries van het netwerk constateert dat er sinds de start een forse groei is geboekt. "We organiseren inmiddels dagelijks pendelverkeer tussen het Duitse kwekersgebied rondom Kevelaer en de exporteurs in het Westland en Aalsmeer. Bovendien faciliteren we de aanvoer van Duitse kwekers aan de veiling in Nederland. Schiffer en Mercuur verzorgen rondom Rhein Maas de aan- en afvoer, Greenport Logistics voert de regie over deze productstromen."

Door een eigen box op veiling Rhein Maas in Herongen te openen, kan de slagkracht van het platform verder worden versterkt. Zo gaat Greenport Logistics ook KOA-afhandeling en andere logistieke diensten aanbieden. Er zijn inmiddels al pendeldiensten gestart tussen de vestigingen in Herongen en die op het Trade Parc Venlo.

Hogere bezettingsgraad

Het netwerk van Greenport Logistics is sinds een aantal jaren actief. Het initiatief is opgezet door Van Es Transport, Van der Helm Logistics en De Winter Logistics. Door de krachten te bundelen, willen de initiatiefnemers komen tot een hogere bezettingsgraad van het materieel en een verbetering van de service aan afnemers. Sinds april van dit jaar bestrijkt Greenport Logistics ook het gebied rond Greenport Venlo. Door de toevoeging van Mercuur Smart Logistics en Schiffer GmbH kunnen ook logistieke bewegingen in Zuid-Oost Nederland en het Duitse Niederrhein worden gecentraliseerd. Om deze bundeling mogelijk te maken is Joint Venture Greenport Logistics GmbH opgericht.

Over Greenport Logistics

Greenport Logistics is in 2007 opgericht. Ingegeven door de fusie tussen FloraHolland en VBA in Aalsmeer ontstond de behoefte aan een netwerk van bedrijven die actief zijn in het transport en de logistiek van sierteeltproducten. Telers en exporteurs oriënteren zich meer en meer op verschillende veilpunten. Om deze partijen optimaal te bedienen vormt Greenport Logistics tezamen met de specialisten op de respectievelijke veilpunten een netwerk. De deelnemende partijen zijn respectievelijk De Winter Logistics, Van Es Transport, Van der Helm Logistics, Mercuur Smart Logistics Venlo en Schiffer GmbH.

Binnen het samenwerkingsverband zijn de partners gezamenlijk in staat de aanvoerlogistiek van sierteelt- en boomkwekerijproducten te verzorgen op alle Greenports, door inzet van hun totale wagenpark en boxruimte.

 


Een greep uit mijn werkervaring

DailyFresh Logistics

DailyFresh Logistics (DFL) is gespecialiseerd in de logistiek van groenten & fruit. Het bedrijf werd in 1998 opgericht als joint venture van Visbeen, Post Kogeko en Norfolkline. Ruim 60% van het Nederlandse exportvolume van groenten en fruit naar het Verenigd Koninkrijk wordt vervoerd door DFL, waar Erik de Vries in de periode juli 2005 tot juli 2009 actief is als managing director.


Europees versnetwerk

DailyFresh’ ambitie was het ontwikkelen van een Europees versnetwerk voor groenten en fruit. Het strategische plan om dit te verwezenlijken is door Erik de Vries uitgewerkt en uitgerold. Onder zijn leiding opent DFL in oktober 2006 een tweede consolidatiecentrum in Duinkerken. Om grip te krijgen op de Duitse distributie worden ein

>> Lees verder